eSimplu

Ce tinuta alegem pentru un casting?

Un casting se aseamana foarte mult cu un interviu de angajare: scopul este sa va diferentiati, dar mai ales sa va vindeti. Nu conteaza cat de perfect arati pentru cei din jurul tau, scopul este sa arati perfect pentru directorul de casting. 

Deci, care este tinuta ideala pentru un casting? 

REGULA 1: Tinuta neutra dar frumoasa

Este evident ca, pentru un casting, trebuie sa fii ingrijit: sa fii curat si sa porti haine care sunt, de asemenea, curate.

O tinuta „neutra” este, asadar, de preferat: imbraca-te ca in fiecare zi, cu acel plus de „clasa” care va face diferenta.

Exemplu: pentru barbati un sacou de costum, iar pentru femei tocuri. Numeroase sunt agentii casting care te vor sfatui sa adopti astfel de tinute.

REGULA 2: Imbracamintea pentru casting nu reflecta neaparat personalitatea celui care participa

Cele mai citite articole

Sa stiti ca numeroase sunt persoanele care participa la casting la fel de talentate: scopul nu este sa faceti diferenta prin modul in care va imbracati, ci mai degraba prin atitudinea dumneavoastra si prin ceea ce puteti transmite si impartasi cu directorul de casting. Preferand o tinuta neutra, ii lasati directorului de casting posibilitatea de a va vedea in mai multe personaje sau stiluri sau, in cazul muzicienilor, in mai multe genuri muzicale.

REGULA 3: Atentie la ce se asteapta de la tine

Primul lucru pe care trebuie sa il stii atunci cand mergi la un casting este despre ce este vorba in proiect. In functie de cariera pe care o alegeti, trebuie sa faceti cateva mici schimbari.

Pentru actori: tinuta pe care o purtati depinde de rolul pentru care dati auditie. De exemplu, daca dati o auditie pentru rolul unui print seducator, evitati blugii rupti si pantofii de sport cu gauri. In general, este o idee buna sa va identificati cu personajul pentru care dati proba. Asa ca nu ezitati sa faceti „sugestii vestimentare” directorului de casting.

Pentru modele: Fiti cat se poate de neutru. Indiferent de suportul pe care vor fi afisate fotografiile dvs., forma naturala a fetei si a corpului dvs. va face diferenta. O fusta/camasa alba/ tocuri este tinuta ideala.

In cele din urma, pentru muzicieni: daca dati o auditie in grup, asigurati-va ca exista o unitate finala in ceea ce priveste hainele pe care le alege fiecare persoana.

REGULA NR. 4: ATENTIE LA „too much”!

Scopul este sa va aratati personalitatea fara sa exagerati: pastrati volanele, paietele si penele pentru carnaval.  Daca simtiti nevoia absoluta de a le purta: folositi accesorii, dar cu moderatie. In ceea ce priveste machiajul, acesta trebuie sa te puna in valoare, nu sa te diminueze. Asa ca evitati sa purtati prea mult.

Cele mai citite articole

Read Previous

Camera video Panasonic AG-CX350: o noua inovatie tehnologica. Iata ce specificatii are aceasta!

Read Next

Cu ce se ocupa un evaluator autorizat ANEVAR? Iata ce spun informatiile de specialitate ale anului 2022!

Leave a Reply

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular