eSimplu

De ce este important să fii un consumator informat?

Alegerea furnizorului de gaze naturale poate fi o reală provocare pentru cei mai mulți dintre consumatorii casnici. În lipsa unei informări atente asupra schimbărilor apărute pe piața de energie și a unei analize clare a necesităților lor, consumatorii aleg oferta cu prețul cel mai mic de pe piață. 

Însă, această ofertă acoperă toate necesitățile lor actuale? În cele mai multe cazuri nu. De aceea se recomandă ca la alegerea ofertelor de gaze naturale și energie electrică să se ia în considerare nu doar prețul, ci și:

  • Nevoile de consum raportate locuinței;
  • Întregul pachet de beneficii acordat de furnizori;
  • Renumele companiei.

Ce aspecte trebuie să ai în vedere atunci când alegi oferta de gaze naturale?

Cu siguranță este important să știi cat costa un metru cub de gaz pe piață. Prețul este un criteriu important fără discuție, dar nu trebuie să fie singurul. Furnizorii de gaze naturale oferă consumatorilor casnici și noncasnici numeroase oferte atractive. Dar, înainte de a te decide analizează ofertele și identifică beneficiile și inconveniențele acestora. Documentează-te cu privire la clauzele de plată, serviciile online puse la dispoziție de furnizori sau alte beneficii suplimentare oferite de acestea. Oferta aleasă trebuie să corespundă în totalitate cerințelor tale.

Cele mai citite articole

În sprijinul consumatorilor este și CEZ Vânzare, principalul furnizor de energie electrică din sud-vestul României, care pune la dispoziția acestora numeroase produse de energie electrică și gaze naturale în acord cu necesitățile lor actuale.

Mai mult decât atât, pe www.cez.ro, consumatorii au acces la o varietate de informații cu privire la piața de energie și recomandări pentru optimizarea consumului de energie.

În plus, consumatorii pot accesa un manual de eficiență energetică în care se găsesc top 10 sfaturi și soluții eficiente care îi ajută să facă economii semnificative la facturile lunare optimizând consumul de energie în locuință. 

Concluzii

Atunci când vorbim de gaze naturale și consum optimizat, trebuie să fii mult mai prudent în privința ofertei pe care o alegi. În situația în care nu ți-ai revizuit contractul după liberalizarea pieței, atunci este important să acționezi cât mai repede. Identificându-ți necesitățile și luând decizii calculate, vei obține beneficii și vei alege oferta de preț care ți se potrivește.

Cele mai citite articole

Read Previous

5 bijuterii timeless pe care trebuie să le ai în colecția ta

Read Next

Ce competențe caută firmele de IT la viitorii angajați?

Most Popular