eSimplu

Ce competențe caută firmele de IT la viitorii angajați?

În prezent, domeniul IT este sectorul cel mai apreciat și atractiv din foarte multe puncte de vedere pentru majoritatea persoanelor care își doresc un job stabil și bine plătit. Fiind într-o continuă evoluție, domeniul IT promite numeroase performanțe în contextul în care multe dintre activitățile profesionale convenționale vor putea fi automatizate. 

Astfel, deschiderea către digitalizare și acumularea unor informații IT vor fi primordiale pentru cei care își doresc o carieră în această industrie. Competențele tehnice, dar și unele abilități soft (abilități de comunicare, empatic, adaptabil etc.) sunt esențiale pentru viitorii angajați în IT. De asemenea, dorința de a învăța și inova reprezintă premise importante pentru performanță, aceste calități fiind căutate de recrutorii din IT.

Ce competențe nu ar trebui să lipsească din CV-ul tău dacă vrei să lucrezi în IT?

Cele mai citite articole

 Iată câteva dintre competențele care te vor ajuta să te diferențiezi și vor atrage atenția recrutorilor: 

  • Programare, Web Development și App Development – La baza fiecărui produs tehnologic sau serviciu digital stă codificarea. Printre cele mai căutate limbaje pe care ar trebui să le ai în vedere se numără JavaScript, Angular și Bootstrap. De asemenea, recomandat este să alcătuiești un portofoliu prin intermediul căruia îți poți demonstra abilitățile!
  • Design digital – Atât site-urile, cât și aplicațiile și serviciile digitale au în comun interfața pe care utilizatorul o are la dispoziție. Un design potrivit poate atrage consumatorii și îi poate determina să petreacă o perioadă îndelungată de timp pe aplicația companiei tale. De asemenea, întotdeauna simplitatea va fi cea mai bună variantă. 
  • Managementul proiectelor digitale – Este un post la mare căutare, atât în companiile de IT, cât și în cele din afara domeniului. Un specialist în domeniu trebuie să aibă o înțelegere holistică asupra dezvoltării proiectelor digitale. Astfel, serviciile sau produsele pot fi îmbunătățite atunci când este necesar. 
  • Game testing – Este o arie tehnologică atrăgătoare pentru foarte mulți tineri. Totuși, dacă îți dorești să ai succes, trebuie să iei în considerare calitățile necesare ale unui astfel de job – atenție la detalii, comunicare, perseverență. De asemenea, trebuie să deții abilități precum designul grafic sau programare de bază – Java, C#. 

Concluzii

Indiferent de jobul pe care îl vizezi, competențele tehnice vor reprezenta întotdeauna un mare avantaj. Prin alcătuirea unui CV puternic și apelând la o firma recrutare IT care să te ajute în acest demers, vei putea să-ți găsești jobul mult visat, aliniat tuturor cerințelor tale.

Cele mai citite articole

Read Previous

De ce este important să fii un consumator informat?

Read Next

Cum poate fi protejata masina de pietrele care sar?

Leave a Reply

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular