eSimplu

Ce sunt marturiile de nunta si ce semnificatie au?

Un gest pe care aproape toti mirii il fac la nunta lor este acela de a oferi invitatilor marturii, care sa le aduca aminte de evenimentul la care au participat. Aceasta practica a devenit deja o obisnuinta, numai ca varietatea modelelor de marturii care pot fi oferite a crescut foarte mult de-a lungul timpului. 

Care este semnificatia marturiilor de nunta? 

Obiceiul de a oferi marturii nunta este unul foarte vechi, care a inceput in jurul secolului al XV-lea. Aceste marturii sunt, de fapt, suveniruri sau cadouri de mici dimensiuni, pe care mirii le ofera invitatilor care participa la nunta lor. 

De cele mai multe ori, marturiile sunt obiecte simbolice, care au o anumita insemnatate pentru miri, reprezentand totodata o forma de multumire pentru prezenta la evenimentul important din viata lor.  

Ce marturii pot fi oferite invitatilor de la nunta? 

Initial, marturiile care erau oferite de miri nuntasilor constau in mici atentii dulci, adesea bomboane, care erau frumos ambalate si chiar personalizate cu un mesaj sau cu data la care a avut loc marele eveniment. 

Cele mai citite articole

In timp insa, acestea s-au diversificat, mirii alegand diferite obiecte sau mici suveniruri, care sa fie reprezentative pentru ei. Principalele aspecte de care se tine cont in alegerea marturiilor pentru invitati sunt semnificatia acestora, tema nuntii, un model care sa poata fi personalizat, precum si numarul invitatilor si pretul marturiilor. 

Printre modelele clasice de marturii, care inca se pastreaza printre preferintele mirilor, se regasesc marturii miere, in mici borcanase cu etichete personalizate, alte tipuri de marturii dulci – bomboane sau arahide invelite in ciocolata, turta dulce – sau chiar saculetii umpluti cu lavanda sau alte plante aromatice uscate. 

Exista insa si multe modele de marturii inedite, pentru mirii mai neconfomisti sau care isi doresc o amintire deosebita, cum ar fi o marturie ce contine seminte sau microplante ce pot fi plantate, diferite forme de magneti pentru frigider, semne de carte sau diverse obiecte handmade.

In concluzie, mirii au o gama foarte mare de variante de marturii din care pot alege, indiferent daca prefera stilul clasic sau nonconformist. 

Cele mai citite articole

Read Next

Cum sa integrezi eficient table interactive in sali de clasa

Most Popular