eSimplu

Iustin Paraschiv: Strategia de producere a cărnii de vită de calitate superioară este mereu în atenția Carmistin

Organizația Carmistin este în prezent o reprezentantă de seamă în industria cărnii, fiind binecunoscută pe piața agroalimentară românească.

Grupul include în prezent peste 20 de firme, împărțite în 4 linii de producție: pui, vită, porc și

agricultură, fiecare aducând în fața clienților mai multe branduri de carne, care sunt de notorietate printre gurmanzi.

Alimentația sănătoasă și dezvoltarea durabilă sunt două aspecte importante care pot fi legate împreună inclusiv prin alegerea unei alimentații bazate pe carne de vită din fermele sustenabile. Iar Iustin Paraschiv cunoaște foarte bine acest lucru.

De ce apreciază clienții carnea de vită de la Carmistin?

Carnea de vită este o sursă importantă de proteine, vitamine și minerale esențiale pentru o dietă echilibrată. 

Aceasta conține o cantitate mare de proteine, care ajută la construirea și menținerea mușchilor și a țesuturilor. De asemenea, conține vitamine precum vitamina B12, care este esențială pentru funcționarea normală a sistemului nervos, și vitamina B6, care ajută la producerea de neurotransmițători.

Carnea de vită de calitate, precum cea de la Carmistin, este bogată în zinc, care este esențial pentru funcționarea sistemului imunitar, și în fier, care ajută la transportul oxigenului în organism.

Este important să țineți totuși cont că și carnea de vită poate conține, de asemenea, anumite grăsimi saturate, care ar trebui consumate cu moderație. Consumul excesiv de grăsimi saturate poate duce la creșterea riscului de boli de inimă. 

Cele mai citite articole

În general, recomandat este să alegi carne de vită proaspătă, de calitate, pentru a beneficia de toți nutrienții oferiți, în special cele cu conținut mai redus de grăsime.

Cu toate acestea, producția de carne de vită poate avea un impact negativ asupra mediului dacă nu este gestionată în mod corespunzător. Fermele sustenabile se concentrează pe utilizarea metodelor de producție care sunt bune pentru animale, oameni și mediu. Acestea poate include practici precum:

  • gestionarea pășunilor pentru a asigura o utilizare durabilă a terenurilor agricole;
  • utilizarea furajelor de cea mai bună calitate pentru hrănirea animalelor;
  • gestionarea deșeurilor animaliere pentru a reduce poluarea și impactul asupra apelor;
  • lipsa utilizării antibioticelor și a hormonilor de creștere.

Prin alegerea cărnii de vită din fermele sustenabile, consumatorii pot contribui la o producție alimentară care este bună pentru sănătatea lor și pentru mediul ambiant.

Iustin Paraschiv acționează pentru implementarea strategiilor de dezvoltare durabilă a fermelor de bovine Carmistin

Dezvoltarea sustenabilă în fermele de bovine se referă la implementarea de practici agricole care sunt bune pentru mediu, sociale și economice. Un exemplu de astfel de practică ar fi utilizarea panourilor solare pentru a furniza energie necesară pentru funcționarea unei astfel de ferme de creștere a vitelor.

Panourile solare pot fi utilizate pentru a alimenta diferite sisteme în ferme, cum ar fi sistemele de iluminat, de încălzire și de ventilație, precum și echipamentele utilizate pentru îngrijirea animalelor. Acest lucru poate ajuta la reducerea costurilor cu energia electrică ce a devenit în ultimii doi ani din ce în ce mai scumpă în România, iar trendul ascendent în această direcție pare să nu se oprească nici în 2023.

O altă metodă de a utiliza energia regenerabilă în fermele de animale este prin utilizarea biogazului. Acest lucru poate fi realizat prin procesarea deșeurilor animale sau a deșeurilor vegetale într-un digester de biogaz, care poate genera energie electrică și/sau căldură.

De asemenea, un sistem de irigare prin pompare cu energie solară poate ajuta la reducerea costurilor cu energia și la protejarea resurselor de apa.

Utilizarea energiei regenerabile poate ajuta la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și la reducerea dependenței de combustibili fosili, contribuind astfel la protejarea mediului. De asemenea, poate duce la economii de cost în timp pe termen lung pentru antreprenorii care au avut curajul ca să facă astfel de investiție.

Iustin Paraschiv, antreprenor vizionar, caută permanent noi și noi strategii pentru o dezvoltare durabilă a holdingului Carmistin al cărui fondator este!

Cele mai citite articole

Read Previous

Este benefic sau daunator consumul de cafea? Cum este recomandat sa se consume? 

Read Next

Inchirierea de birouri pentru o firma mai mica – care sunt avantajele?

Leave a Reply

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular