eSimplu

De ce este util un filtru de apa potabila?

In Romania, apa este potabila. Tratata si controlata in mod frecvent, ne permite sa avem la dispozitie, de-a lungul intregii zile, o apa de baut potabila si de calitate, in functie de regiunea in care locuim. Insa, din mai multe motive, este util sa filtram apa de la robinet.

De ce este util un filtru de apa potabila?

Pentru imbunatatirea gustului apei. Numeroase sunt persoanele care se intreaba de ce este utila folosirea unor filtre apa potabila. Principalul avantaj oferit de utilizarea acestora este imbunatatirea gustului apei. Numeroase sunt zonele in care apa are un gust pronuntat de clor. Acesta din urma este utilizat ca si dezinfectant in procesul tratarii apei potabile si poate fi prezent intr-o cantitate infima in apa care curge de la robinet.

Pentru a elimina reziduurile. Circuland prin canalizari, se intampla ca apa sa fie incarcata cu impuritati precum nisip sau rugina, reziduuri care ii pot altera gustul.

Pentru a reduce metalele prezente in apa.  Unele canalizari, in special din locuintele care dateaza din anii ’60, pot fi din cupru sau din plumb si sa elibereze particule in apa.

Cele mai citite articole

Doarece locuinta se afla intr-o regiune agricola. In regiunile in care agricultura este o acivitate intensa, apa potabila poate prezenta urme de nitrati si de pesticide.

Pentru a evita formarea de tartru. Apa este foarte dura in unele zone ale tarii, este extrem de incarcata cu calcar, degradeaza gustul alimentelor si bauturilor calde si reduce durata de viata a aparatelor electrocasnice deoarece provoaca formarea de tartru care accelereaza uzura sistemului de incalzire.

Deoarece sunt convenabile si usor de instalat. Numerosi sunt cei care se intreaba cat costa un filtru de apa si cat de greu va fi de instalat. Vestea buna este ca preturile sunt extrem de accesibile. Dar, daca luam in calcul economia de bani realizata am putea spune ca pe termen lung un filtru de apa aduce profit. Instalarea este extrem de usoara.

Un filtru de apa potabila va filtra apa doar la robinetul din bucatarie in care este montat. Un filtru conceput pentru intreaga casa va filtra apa inainte de a fi distribuita la punctele de apa din casa. Aceste doua tipuri de produse presupun costuri diferite.

Cele mai citite articole

Read Previous

De unde poti alege tinutele de anul nou pentru copilul tau? 

Read Next

De ce trebuie sa alegi tamplaria Salamander?

Leave a Reply

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular