eSimplu

Care sunt principalele beneficii ale sucului de aronia si catina?

Aronia este un tip de arbust care provine din America de Nord, fiind cultivat in prezent in Europa de Est. „Aronia” face referire, de fapt, la fructele care se gasesc in acest tip de arbust, fiind cunoscute pentru aroma lor puternica. 

Fructele de aronia pot fi consumate proaspete ca atare sau pot fi folosite ca ingredient in alimente, cum ar fi placinte, sucuri si ceai. Conform specialistilor, fructele au multe beneficii pentru sanatate, inclusiv proprietati anticancerigene.

Alaturi de aceasta se mai remarca si catina, considerata a fi cel mai nutritiv fruct din lume. Catina este ingredientul care nu lipseste sub nicio forma din cadrul remediilor ayurvedice. Putini stiu, insa, ca sucul din aronia si catina este, de fapt, elixirul tineretii si al sanatatii. Cei care sunt interesati pot accesa acest link: https://aronia-charlottenburg.ro/suc-aronia-si-catina-3l-eco/ pentru a achizitiona bautura sanatoasa si naturala. Principalele beneficii ale acestui suc sunt amintite mai jos.

Efecte anticancerigene

Cele mai citite articole

Un studiu din 2004 a analizat efectele extractelor de struguri, aronia, afine si catina in prevenirea cancerului de colon. Studiul a constatat ca, desi toate extractele au inhibat cresterea celulelor canceroase, fructele de aronia au avut cel mai puternic efect. Un alt studiu din 2009 a constatat ca un extract de aronia a ajutat la reducerea deteriorarii celulelor in legatura cu cancerul de san.

Efecte antidiabetice

Cercetarile par sa sustina efectele antidiabetice ale aroniei. Un studiu realizat in 2015 pe soareci a constatat ca un extract de aronia a ajutat la stimularea sistemului imunitar si la reducerea inflamatiei legate de diabet. Un alt studiu din 2016 a demonstrat ca nivelul de glucoza din sange si obezitatea se pot ameliora adecvat prin intermediul consumarii regulate a acestui suc natural.

Sanatatea arterelor si a vaselor de sange

Un studiu din 2015 a demonstrat ca aronia ar putea proteja impotriva bolilor coronariene. Se considera ca aronia protejeaza impotriva placii care se dezvolta in interiorul arterelor. Atat extractul de aronia, cat si cel de catina au fost de ajutor in relaxarea tesutului, ceea ce contribuie la imbunatatirea fluxului sanguin. 

In concluzie, sucul de aronia si catina trebuie sa fie consumat in mod constant pentru a se reduce la minimum riscul de declansare a celulelor canceroase in corp.

Cele mai citite articole

Read Previous

Ce trebuie sa stii despre uleiul CBD?

Read Next

Camera video Panasonic AG-CX350: o noua inovatie tehnologica. Iata ce specificatii are aceasta!

Most Popular