eSimplu

Ai de îndeplinit obligații în scopul SGR? Bucură-te de un drum ușor către conformitate cu EnviroCons

Ești comerciant de băuturi în ambalaje în scopul SGR? Atunci ai de îndeplinit o serie de obligații legale. 

Odată cu intrarea în vigoare a Sistemului de Garanție-Returnare (SGR) în România, comercianții care vând băuturi îmbuteliate în ambalaje de unică folosință din plastic, sticlă sau metal, cu capacități între 0,1 litri și 3 litri, vor avea noi obligații legale de respectat conform Hotărârii de Guvern nr. 1074/2021.

Aceste obligații nu trebuie subestimate, iar îndeplinirea lor este esențială pentru conformitatea cu noul sistem SGR. În acest context, specialiștii EnviroCons sunt partenerii tăi de încredere în îndeplinirea tuturor obligațiilor în scop SGR. 

Ești la curent cu cel mai mare proiect de economie circulară al României – sistemul de garanție-returnare?

Descoperă revoluția verde care se pregătește să transforme modul în care gestionăm ambalajele în România! Sistemul de Garanție-Returnare (SGR) nu este doar o inițiativă ecologică, ci și un pas hotărât către protecția mediului înconjurător.

Potrivit reglementărilor legale, Sistemul de Garanție-Returnare (SGR) este programat să intre în funcțiune la data de 30 noiembrie 2023. Începând cu această dată, SGR va deveni realitatea noastră zilnică. 

Acest sistem impune o garanție de 0,50 RON la achiziționarea băuturilor precum apă, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin și băuturi spirtoase. Ce este minunat la SGR? Pentru fiecare ambalaj primar nereutilizabil din sticlă, plastic sau metal, cu capacități între 0,1 litri și 3 litri, consumatorul va primi înapoi garanția în momentul returnării, indiferent de magazinul în care a cumpărat produsul.

Ești comerciant de băuturi în ambalaje în cadrul SGR? Descoperă responsabilitățile tale legale și cum le poți îndeplini la timp!

Ei bine, este momentul să fii informat și să îți înțelegi pe deplin responsabilitățile legale pentru a face tranziția către SGR mai ușoară și mai eficientă.

Cele mai citite articole

Hotărârea de Guvern nr. 1074/2021 stabilește cu claritate ce trebuie să faci pentru a te conforma noului sistem SGR. 

Una dintre principalele tale sarcini este să organizezi puncte de returnare pentru ambalaje, oferind consumatorilor modalitatea convenabilă de a returna ambalajele goale. Mai mult decât atât, ca și comerciant SGR, trebuie să:

  • te înregistrezi în baza de date a sistemului
  • afișezi valoarea garanției la raft și pe actele fiscale corespunzătoare produselor cu ambalaje SGR;
  • ții evidența numărului de produse în ambalaje SGR vândute, pe categorii.

Acestea sunt doar câteva dintre sarcinile legale menționate de noua hotărâre, însă fiecare prevedere are o importanță deosebită în asigurarea unei tranziții reușite către Sistemul de Garanție-Returnare (SGR).

Pentru a îndeplini aceste cerințe și a te asigura că operațiunile sunt conforme cu reglementările, apelează cu încredere la specialiștii EnviroCons.

Echipa are competența și cunoștințele necesare pentru a te ghida în toate etapele acestui proces complex. De la înregistrarea în sistem și până la completarea declarațiilor și raportărilor periodice, specialiștii EnviroCons sunt alături de tine în fiecare pas al drumului. Aceștia țin cont de specificul activității tale și îți oferă asistență personalizată pentru a te asigura că te conformezi cu succes cerințelor SGR.

Cu experiență vastă în domeniul protecției mediului, echipa EnviroCons este te va ajuta în toate aspectele legate de mediu, începând cu obținerea sau reînnoirea autorizațiilor de mediu până la

depunerea unor declaratii afm online și gestionarea tuturor aspectelor legate de raportarea deșeurilor.

Compania EnviroCons nu este doar un partener, ci o extensie a echipei tale, gata să se implice activ în rezolvarea tuturor aspectelor legate de SGR.

Cele mai citite articole

Read Previous

Bricolaje și proiecte DIY: unelte utile pentru prelucrarea și repararea lemnului

Read Next

Cum să alegi ochelarii de soare în funcție de ținuta pe care o porți? 3 sfaturi

Leave a Reply

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular