eSimplu

Care sunt cele mai bune jucarii pentru bebelusi de la 3 la 6 luni?

O jucarie este un accesoriu care permite unui copil sau unui bebelus sa se poata amuza si distra in mai multe feluri, stimulandu-si in acelasi timp imaginatia. In general, jucariile sunt utile pentru ca bebelusii sa invete despre ceea ce ii inconjoara. 

In plus, mai ales cele mai bune jucarii pentru bebelusi le permit celor mici sa isi descopere identitatea, sa isi ajute corpul sa se dezvolte mai bine, sa invete cauzele, rezultatele sau efectele unei actiuni. Aceste accesorii de divertisment pentru copii vin in diferite forme si aspecte, cu utilizari diferite.

Prin urmare, jucariile pentru bebelusi sau pentru copii sunt mai mult decat o simpla distractie. Utilizarea lor are un impact profund asupra multor aspecte ale vietii copilului!

De ce trebuie sa se cumpere o jucarie unui bebelus de peste trei luni?

In timpul primelor sase luni de viata ale bebelusului, se dezvolta emotiile sale si capacitatea de a simti prezenta unei persoane apropiate, cum ar fi mama sa. Aproape toate simturile ii sunt treze, incepe sa se orienteze mai bine. Iar cu ajutorul ochilor, poate urmari obiecte in miscare. 

Asa ca acesta este momentul potrivit pentru a-l ajuta sa isi dezvolte toate simturile! Prin urmare, ar trebui sa se aleaga jucariile potrivite. Acestea ii permit copilului sa experimenteze pe deplin o varietate de lucruri importante. Printre acestea se numara culoarea obiectelor din jurul sau, formele si sunetele.

Cum se poate juca cineva cu un bebelus de trei luni?

Trebuie sa se aleaga unii stimuli tactili care ofera bebelusului un sentiment de bunastare si confort. De asemenea, se pot oferi unui bebelus scene stimulative. O oglinda singurul lucru de care este nevoie. 

Jucariile simple sunt cea mai buna alegere. 

Jucariile simple, dupa cum sugereaza si numele lor, sunt gadgeturi care nu au neaparat o functie specifica. Scopul lor este de a permite copilului sa se distreze si sa nu se simta singur. 

Chiar si la varsta de doua luni, bebelusii nu sunt inca capabili sa manipuleze obiecte sau sa distinga mediul inconjurator. Cu o simpla jucarie, micutul va deveni treptat constient si se va adapta la tot ceea ce il inconjoara

Jucariile colorate la fel. 

Pentru a nu coplesi copilul, cel mai bine ar fi sa se aleaga o jucarie  simpla. Se pot folosi o varietate de culori pentru a-i capta atentia. De exemplu, galben, albastru, rosu etc.

Jucariile care fac apel la cele cinci simturi.

La varsta de trei luni, bebelusul incepe sa-si descopere toate simturile. Asadar, este o idee buna sa alegi ceva care face apel la toate cele cinci simturi. 

Sugarii sunt usor de influentat de culorile vii si vor sa atinga tot ce le cade in mana. 

Din acest motiv, trebuie sa se aleaga jucarii cu texturi diferite pentru a le trezi simturile. Acesta este cazul cutiilor muzicale, care cu siguranta vor atrage atentia micutilor.

Read Previous

Microfoane spion daca ai dubii sau ai nevoie de informatii speciale

Read Next

In ce situatii poti avea nevoie de un presostat? 

Most Popular