eSimplu

In ce situatii poti avea nevoie de un presostat? 

Multe instalatii tehnice utilizate intr-o gospodarie folosesc apa sau chiar alte lichide, a caror presiune este foarte importanta pentru buna functionare a instalatiei. Fie ca depind de o sursa externa proprie sau de o retea publica, presiunea unui lichid dintr-un sistem poate varia, caz in care se recomanda instalarea unor comutatoare de presiune, care mai sunt cunoscute si sub denumirea de presostate

Un presostat poate fi folosit atat in cazul situatiilor de scadere a presiunii, cat si pentru cresterea presiunii dintr-un sistem sau o instalatie. Atunci cand comutatorul atinge un anumit punct de referita, membranele acestuia se vor deforma sau deplasa, in functie de presiune. 

Care sunt sistemele in care se foloseste presostatul? 

Orice instalatie care foloseste fluide, gaze sau chiar aer, poate avea nevoie de un presostat, pentru a regla presiunea din sistem astfel incat acesta sa poata functiona in mod corect, eficient si fara riscuri. 

Cele mai citite articole

De exemplu, utilizatorii de centrale termice de apartament sunt foarte multi, acestea fiind conectate la reteaua publica de apa, electricitate si/ sau de gaze. Adesea, acestia se pot confrunta cu fluctuatii ale presiunii din reteaua publica, care vor afecta modul de functionare al centralei. 

De aceea, pentru a preveni defectarea centralelor termice se poate folosi un comutator de presiune pentru gaze si pentru apa. Acesta va elimina riscul acumularii unei cantitati ridicate de apa, de exemplu, care fie va refula – in cel mai bun caz – fie va putea produce chiar o explozie. 

O alta situatie in care oamenii vor avea nevoie de un presostat este atunci cand folosesc hidroforul, indiferent ca acesta este folosit pentru alimentarea gospodariei cu apa sau numai pentru ingrijirea gradinii si a animalelor. De asemenea, sistemele de aer comprimat, sistemele pneumatice si hidraulice, precum si sistemele de refrigerare si aer conditionat sau pompa de apa, boilerele, pentru fiecare sistem sau instalatie este nevoie de un comutator de presiune. 

Toate acestea sunt posibile doarece pe piata exista mai multe tipuri de presostate, care sa se potriveasca in diferite situatii. Acestea sunt presostate mecanice sau electronice, de joasa presiune sau de inalta presiune. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Care sunt cele mai bune jucarii pentru bebelusi de la 3 la 6 luni?

Read Next

Cum se alege un ceas barbatesc? Iata ce spun informatiile de specialitate!

Leave a Reply

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular