eSimplu

Iata de ce instrument ai nevoie pentru a face invatatul din nou distractiv! 

In timp ce unii copii abia asteapta inceputul unui nou an scolar, altii ar da orice sa prelungeasca vacanta de vara macar cu o saptamana. Chiar daca nu toti elevii sunt dornici sa se intoarca in sala de clasa, exista strategii pe care invatatorii si profesorii le pot pune in aplicare pentru a le face trecerea de la vacanta la scoala mai usoara. 

Un instrument care le va fi cu adevarat folositor este tabla interactiva. Spre deosebire de o tabla traditionala, cea interactiva vine cu functii tactile si cu un software integrat, care le permite celor care o folosesc sa se conecteze la tot felul de aplicatii ce pot fi utilizate in scop educativ, precum Zoom, Google Meet si Google Classroom, Microsoft Teams etc. 

Cum ii poate sprijini o tabla interactiva pe elevi in procesul de invatare? 

Copiii tind sa se plictiseasca de pe la jumatatea lectiei, asa ca responsabilitatea profesorului este sa interactioneze cu ei. Chiar si asa, o clasa nu este compusa doar din cativa elevi, ceea ce inseamna ca le va fi imposibil cadrelor didactice sa ofere acelasi nivel de atentie tuturor celor prezenti. Tabla interactiva, in schimb, va putea fi vazuta de toata lumea, iar elevii vor avea acces la aceeasi informatie, pentru a porni de la o baza comuna de cunostinte. 

Cele mai citite articole

Modul in care este asimilata o informatie va influenta perioada de timp pentru care este retinuta; unele notiuni vor disparea a doua zi, in timp ce altele vor ramane in mintea copiilor pentru multa vreme. Oamenii isi amintesc doar 10% din ceea ce citesc, asa ca cele mai importante notiuni vor trebui prezentate intr-o maniera interactiva, pentru a lasa o impresie de lunga durata. 

Cat de dificil de folosit este o tabla interactiva? 

La unele modele se va putea folosi markerul pe baza de apa sau cel de tip pointer, insa actiunile se vor putea realiza chiar si cu simpla atingere a degetului. Acest lucru inseamna ca toti elevii vor avea posibilitatea sa foloseasca tabla, fara a-si face griji ca markerul lor s-a terminat sau ca s-au murdarit pe maini in timp ce scriau. Mai mult decat atat, profesorii n-au nevoie de multe cunostinte tehnice pentru a se folosi de functiile interactive. 

Prin urmare, tabla interactiva este instrumentul ideal pentru profesorii care isi doresc sa transforme procesul de invatare intr-o activitate distractiva. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Dulapuri frigorifice din inox pentru bucătării profesionale de top

Read Next

Cum trebuie sa fie intretinut un echipament de vanatoare? Iata cateva sfaturi care te pot ajuta!

Leave a Reply

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular