eSimplu

Cat se tine pizza la cuptor

Introducere

Pizza a devenit una dintre cele mai populare mâncăruri în întreaga lume și se prepară în multe moduri diferite. Cel mai comun mod de a găti pizza constă în a o introduce într-un cuptor, ceea ce oferă o crustă crocantă și umplutură fierbinte și savuroase. Cu toate acestea, înainte de a introduce pizza în cuptor, trebuie să știți cât de mult trebuie să o țineți acolo.

Temperatura cuptorului

În primul rând, trebuie să știți cât de cald trebuie sa fie cuptorul. Acest lucru depinde de tipul de pizza pe care îl pregătiți. Pizza clasică se coace la o temperatură de aproximativ 425 de grade Fahrenheit, în timp ce pizza pe bază de aluat subțire se coace la o temperatură puțin mai mare, de aproximativ 450 de grade Fahrenheit.

Greutatea si grosimea aluatului

Greutatea și grosimea aluatului de pizza pe care îl folosiți sunt de asemenea factori importanti. Pizza cu aluat groas va dura mai mult pentru a se coace complet decât pizza cu aluat subțire, astfel încât acest lucru trebuie luat în considerare atunci când decideți cât timp să țineți pizza în cuptor.

Durata pentru pizza clasica

Dacă pregătiți o pizza clasică, este recomandat să țineți pizza în cuptor timp de 10-12 minute. Pentru a vă asigura că este complet coaptă, puteți utiliza un cuțit sau o furculiță pentru a taia pizza. Dacă aluatul este crocant și începe să se rumenească în colțuri, atunci pizza este gata.

Durata pentru pizza subtire

Cele mai citite articole

Pizza cu aluat subțire necesită, de obicei, mai puțin timp decât pizza cu aluat gros, deoarece aluatul este mult mai fin. În general, pizza cu aluat subțire trebuie ținută în cuptor timp de 8-10 minute. La fel ca și în cazul pizza clasică, puteți verifica dacă pizza este gata prin tăierea cu un cuțit sau o furculiță.

Timp de preincalzire

Înainte de a introduce pizza în cuptor, trebuie să vă asigurați că cuptorul este preîncălzit. Acest lucru este important pentru a obține rezultatul dorit, deoarece un cuptor prea rece nu va coace pizza uniform. De obicei, trebuie să preîncălziți cuptorul timp de 15-20 de minute, în funcție de temperatura pe care o setați.

Verificarea pizza

Înainte de a scoate pizza din cuptor, trebuie să vă asigurați că aceasta este complet coaptă. Acest lucru se poate face prin taierea, cu un cuțit sau o furculiță, în centrul pizza și verificarea culorii și a consistenței aluatului. Dacă aluatul este crocant pe margini, dar încă umed și necoapt în mijloc, atunci trebuie să mai țineți pizza în cuptor pentru o perioadă mai lungă.

Concluzie

Pizza este o mâncare foarte populară și se prepară în multe moduri diferite. Cel mai comun mod de a găti pizza constă în a o introduce într-un cuptor. Cu toate acestea, este important să știți cât de mult trebuie să țineți pizza în cuptor. Aceasta depinde de tipul de pizza pe care îl pregătiți, precum și de greutatea și grosimea aluatului folosit. Înainte de a introduce pizza în cuptor, trebuie să vă asigurați că acesta este preîncălzit și verificați dacă pizza este complet coaptă înainte de a o scoate din cuptor.

Cele mai citite articole

Read Previous

Cat se fierbe smantana de gatit

Read Next

Cat se fierb galustele

Leave a Reply

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular