eSimplu

Cat se tine pansamentul dupa extractie

Importanta pansamentului dupa extractie

Extractia dintilor este una dintre cele mai comune interventii stomatologice. Cu toate acestea, dupa interventie este important sa se respecte cateva reguli pentru a preveni aparitia complicatiilor si a asigura o vindecare rapida si fara durere. Unul dintre aceste reguli este schimbarea regulata a pansamentului.

Pansamentul dupa extractie este un element esential pentru a preveni aparitia complicatiilor si pentru a asigura o vindecare adecvata. Acesta ajuta la prevenirea infectiilor si protejeaza locul extirpat, indepartand tesuturile moarte si impiedicand aderenta formarii tesuturilor.

Cat se tine pansamentul dupa extractie?

Cat se tine pansamentul dupa extractie poate varia in functie de severitatea interventiei si de rezultatul obtinut. In general, pansamentul trebuie sa fie schimbat la fiecare 24 de ore, deoarece acesta poate devenii foarte sufocant si poate impiedica procesul de vindecare.

Chiar daca acest lucru nu este necesar, este recomandat sa schimbati pansamentul la fiecare 12 ore, mai ales in cazul in care dintele a fost extirpat cu ajutorul chirurgiei maxilare sau daca exista sangerare abundenta. In plus, este recomandat sa nu tineti pansamentul mai mult de 24 de ore, intrucat acest lucru poate cauza aparitia infectiilor sau a complicatiilor.

Cum sa schimbati pansamentul

Schimbarea pansamentului trebuie sa se faca in mod corect, pentru a preveni aparitia infectiilor si a complicatiilor. Inainte de a incepe procesul de schimbare, spalati-va bine mainile cu apa calda si sapun. Apoi, inlaturati pansamentul vechi si curatati locul extractiei cu un tampon de vata imbibat intr-o solutie antiseptica.

Cele mai citite articole

Inlocuiti pansamentul vechi cu unul curat si aplicati-l usor pe locul extractiei. Daca dintele a fost extirpat cu ajutorul chirurgiei maxilare, este recomandat sa folositi un pansament special, care poate fi cumparat din farmacii.

Ce sa faceti daca exista sangerare

Daca locul extractiei prezinta sangerare abundenta, se recomanda sa se aplice comprese uscate pe zona afectata. De asemenea, se pot aplica si comprese reci, pentru a reduce inflamatia si durerea. Acestea trebuie sa fie schimbate la fiecare 30 de minute si se recomanda sa se aplice timp de cel putin doua ore.

In cazul in care sangerarea persista, se recomanda sa se mearga la medicul stomatolog. Acesta poate recomanda si alte tratamente, precum aplicarea unor medicamente pentru a preveni aparitia infectiilor sau a complicatiilor.

Ce se intampla daca se tine pansamentul prea mult

Daca pansamentul este tinut prea mult, poate aparea aparitia infectiilor sau a complicatiilor. Acestea pot fi provocate de bacteriile prezente in gura, care pot patrunde in locul extractiei si pot cauza aparitia unei inflamatii sau a durerii. De asemenea, poate aparea si formarea unui cheag de sange, care poate impiedica vindecarea.

In plus, pansamentul prea mult tinut poate avea un efect negativ asupra procesului de vindecare. Acesta poate impiedica vindecarea corecta a locului extractiei si poate cauza prelungirea perioadei de recuperare si aparitia unor complicatii.

Concluzie

Pansamentul dupa extractie este un element esential pentru vindecarea corecta a locului dintelui extirpat. Acesta trebuie sa fie schimbat la fiecare 12 sau 24 de ore, in functie de severitatea interventiei si de rezultatul obtinut. In cazul in care sangerarea persista sau daca apare o inflamatie sau durere, este recomandat sa se mearga la medicul stomatolog, pentru a preveni aparitia complicatiilor.

Cele mai citite articole

Read Previous

Cat se fierbe nautul

Read Next

Cat se fierb ciupercile pleurotus

Most Popular