eSimplu

Cat se tin picaturile in urechi

Introducere

Picaturile in urechi sunt un tratament obisnuit pentru infectii si alte afectiuni ale urechii. De obicei, sunt prescrise de medic, iar durata tratamentului variaza, in functie de afectiunea tratata. In general, picaturile in urechi trebuie sa fie aplicate corespunzator si sa fie tinute in ureche o anumita perioada de timp, pentru ca tratamentul sa fie eficient.

Cum se tin picaturile in urechi

In primul rand, trebuie sa fii sigur ca ai in mana picaturile potrivite pentru afectiunea ta. Desi unele picaturi in urechi sunt indicate pentru toate afectiunile urechii, altele sunt special create pentru anumite tipuri de infectii. Daca ai indoieli, cere sfatul medicului.

Pe langa picaturile potrivite pentru afectiunea ta, este important sa se respecte instructiunile de aplicare si sa se respecte durata de utilizare a tratamentului. De asemenea, trebuie sa fii atent la posibilele efecte secundare ale tratamentului, care pot aparea in unele cazuri.

Pentru a aplica picaturile in mod corespunzator, trebuie sa iti curatesti urechile cu o solutie salina si apoi sa infasori un tampon de vata in jurul degetului. Urmatorul pas este aplicarea directa a picaturilor in ureche. Inteapa usor conductul auditiv cu degetul infasurat in vata si picura picaturile direct in conduct. Dupa aceea, clateste bine urechea. Nu te duce mai adanc in conductul auditiv decat este necesar.

Durata tratamentului

Durata tratamentului cu picaturi in urechi variaza in functie de afectiunea tratata si de medicamentele utilizate. In general, trebuie sa folosesti picaturile in urechi o perioada de timp stabilita. Acest lucru inseamna ca, chiar daca simptomele dispar, trebuie sa iti continui tratamentul pana cand durata indicata de medic a fost atinsa.

Cele mai citite articole

De asemenea, este important sa nu iti intrerupi tratamentul fara acordul medicului. In caz contrar, simptomele ar putea sa revina si infectia sa se agraveze. Daca simptomele nu dispar sau persista, medicul iti va schimba tratamentul sau iti va schimba doza.

Efecte secundare

Picaturile in urechi sunt relativ sigure si nu provoaca de regula efecte secundare majore. Cu toate acestea, unele persoane pot experimenta iritatii sau mancarimi minore la nivelul urechii. Alte efecte secundare usoare pot fi uscaciunea sau senzatia de arsura in canalul auditiv. Daca simptomele persista sau se agraveaza, consulta imediat medicul.

Riscuri pentru sanatate

In general, picaturile in urechi sunt sigure atunci cand sunt folosite corect. Cu toate acestea, exista anumite riscuri, in special daca picaturile sunt folosite prea des sau prea mult timp. Daca picaturile in urechi sunt folosite prea des, acestea pot usca si inflamarea pielii din canalul auditiv, ceea ce poate provoca o serie de simptome si complicatii, cum ar fi durerea si discomfortul.

De asemenea, exista un risc crescut de infectii bacteriene daca picaturile in urechi sunt folosite prea mult timp. Acesta este motivul pentru care trebuie sa respecti indicatiile medicului si sa fii atent la simptomele minori, care pot indica o infectie in dezvoltare.

Concluzie

Picaturile in urechi sunt un tratament comun pentru afectiunile urechii. Pentru a obtine rezultatele dorite, trebuie sa se respecte indicatiile medicului si sa se aplice corect picaturile. Durata tratamentului variaza in functie de afectiunea tratata si de medicamentele utilizate. Chiar si asa, exista anumite riscuri care trebuie luate in considerare, in special daca picaturile in urechi sunt folosite prea des sau prea mult timp.

Cele mai citite articole

Read Previous

Cat se fierbe ficatul de porc

Read Next

Cat se lasa strugurii zdrobiti

Leave a Reply

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular