eSimplu

Cat se lasa streasina la casa

Introducere

Casele par sa se schimbe in moduri mai rapide decat oricand inainte. Astfel, in ultima vreme, renovarile aduc un nou tip de element care se poate lasa la casa – streasina. Acestea sunt folosite pentru a furniza un plus de protectie casei impotriva vremii si a intemperiilor, in special in zonele care sunt predispuse la ploi mari si vanturi puternice. Acest articol va discuta despre cat se lasa streasina la casa si ce trebuie sa stiti inainte de a face aceasta alegere.

Tipuri de streasini

Exista mai multe tipuri de streasini pe care le puteti lasa la casa dvs. Acestea sunt de obicei fabricate din aluminiu sau otel galvanizat iar structura poate varia in functie de model. De asemenea, trebuie sa luati in considerare locul in care veti monta streasina. Acest lucru va determina cum va arata si ce tip de materiale va fi nevoie sa fie folosite. In general, streasinile sunt de obicei montate pe partea de sus a unei case, dar daca aveti nevoie, puteti lasa streasina si in lateralul unei cladiri.

Procesul de montare

Inainte sa incepeti procesul de montare a streasinei, trebuie sa luati in considerare mareata gama de optiuni pe care le aveti. Exista doua tipuri principale de montare – ancora si purtare. Daca utilizati ancora, aceasta va fi ancorata direct in perete, astfel incat aceasta sa fie mai stabila. Purtarea inseamna ca streasina va fi montata pe un suport sau un cadru, astfel incat sa poata sustine greutatea streasinei.

Materialele necesare

Cele mai citite articole

Dupa ce aţi ales unde se va monta streasina, trebuie sa alegeti materialele necesare pentru a face acest lucru. Cel mai des, fierul si otelul sunt cele mai potrivite, deoarece sunt rezistente la intemperii si durabile. In plus, trebuie sa luati in considerare si costurile acestora. Fierul si otelul pot fi mai costisitoare decat aluminiul, dar sunt mai durabile. De asemenea, puteti lua in considerare si utilizarea altor materiale, cum ar fi lemnul sau PVC-ul pentru a obtine un aspect mai estetic.

Costul intretinerii

In plus fata de costul initial al materialelor, trebuie sa luati in considerare si costurile intretinerii pentru a pastra in bune conditii streasina dvs. Acest lucru inseamna ca trebuie sa acordati atentie perioadele de intretinere periodice, cum ar fi curatarea si vopsirea. De asemenea, trebuie sa va asigurati ca nu exista parti deteriorate care necesita inlocuire. Acest lucru poate fi un proces costisitor, dar va poate mentine in bune conditii streasina pentru multi ani.

Beneficii

Unul dintre cele mai importante beneficii ale lasi streasina la casa este acela ca poate oferi protectie impotriva intemperiilor. Streasina va poate ajuta sa va protejati casa, mobilierul si alte articole din casa dvs. impotriva ploilor puternice si a radiatiei solare. In plus, persoanele care se uita de la o distanta mai mare vor fi mai putin tentate sa se uite la casa dvs., ceea ce poate ajuta la cresterea gradului de confidentialitate. De asemenea, conform Oregon State University, o streasina poate adauga si o dimensiune estetica casei.

Concluzie

In concluzie, lasi streasina la casa poate fi o optiune excelenta pentru cei care doresc sa isi protejeze casa, sa isi creeze un grad mai mare de confidentialitate si sa isi adauge un plus de estetica. De asemenea, trebuie sa luati in considerare tipul de streasina pe care il doriti, locul de montare si costurile inainte de a va decide asupra acestei. Cu toate acestea, lasi streasina la casa poate fi un mod excelent de a va imbunatati casa si de a va proteja de intemperiile vremii.

Cele mai citite articole

Read Previous

Cat se fierbe soia

Read Next

Cat se fierb cartofii

Leave a Reply

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular