eSimplu

Cat se fierbe orezul

Cum se fierbe orezul

Orezul este unul dintre cele mai versatile si populare alimente folosite in bucatariile din intreaga lume. Este un aliment de baza, care poate fi folosit pentru a face mancarea mai gustoasa si mai nutritiva. Fierberea corecta a orezului poate face diferenta intre un orez bun si unul nu prea bun. De aceea, este important sa stii cum sa fierbi orezul in mod corect.

Diferite tipuri de orez

Inainte sa incepi sa fierbi orezul, este important sa stii ce tip de orez folosesti. Exista mai multe tipuri diferite de orez care pot fi folosite in functie de reteta si de preferintele tale. Cele mai comune tipuri de orez sunt orezul alb, orezul brun, orezul basmati, orezul jasmine si orezul glutinos. Fiecare dintre aceste tipuri de orez necesita un timp de fierbere diferit.

Procesul de fierbere

Procesul de fierbere a orezului incepe cu spalarea. Acest lucru este important pentru a te asigura ca orezul nu va avea un gust acru. Apoi, se adauga orezul si apa in oala sau vasul potrivit. Uneori, se poate adauga si putin sare, in functie de reteta folosita. Apoi, se amesteca bine, se pune capacul si se lasa sa fiarba. Temperatura si durata de fierbere depind de tipul de orez folosit.

Fierberea orezului alb

Orezul alb este unul dintre cele mai populare tipuri de orez si poate fi folosit in diferite retete. Pentru a fierbe orez alb, se amesteca 1 parte de orez la 2 parti de apa. Se adauga putina sare, se amesteca si se pune capacul. Apoi, se lasa sa fiarba la foc foarte mic timp de 15-20 de minute. Dupa ce s-a fiert, se scurge sau se strecoara apa si se serveste.

Fierberea orezului brun

Orezul brun este un alt tip popular de orez si se utilizeaza in multe retete. Procesul de fierbere a orezului brun este similar cu cel al orezului alb, dar acesta necesita mai multa apa. Se amesteca 1 parte de orez la 3 parti de apa si apoi se adauga putina sare. Se amesteca si se pune capacul. Apoi, se lasa sa fiarba la foc mic timp de 30-35 de minute. Dupa ce s-a fiert, se scurge sau se strecoara apa si se serveste.

Fierberea orezului basmati

Orezul basmati este unul dintre cele mai parfumate tipuri de orez si este foarte popular in bucatariile asiatice. Pentru a fierbe orezul basmati, se amesteca 1 parte de orez cu 2 parti de apa. Se adauga putina sare, se amesteca si se pune capacul. Apoi, se lasa sa fiarba la foc foarte mic timp de 20-25 de minute. Dupa ce s-a fiert, se scurge sau se strecoara apa si se serveste.

Fierberea orezului jasmine

Orezul jasmine este un tip de orez parfumat, folosit in special in bucatariile asiatice. Pentru a fierbe orezul jasmine, se amesteca 1 parte de orez cu 2 parti de apa. Se adauga sare si se amesteca. Apoi, se pune capacul si se lasa sa fiarba la foc mediu timp de 20-25 de minute. Dupa ce s-a fiert, se scurge sau se strecoara apa si se serveste.

Fierberea orezului glutinos

Orezul glutinos este un tip de orez care are o textura mai densa si o aroma puternica. Procesul de fierbere al orezului glutinos este putin diferit. Se amesteca 1 parte de orez cu 1 parte de apa si se adauga sare. Apoi, se pune capacul si se lasa sa fiarba la foc mediu timp de 10-15 minute. Dupa ce s-a fiert, se scurge sau se strecoara apa si se serveste.

Concluzie

Fierberea orezului corect poate face diferenta intre un orez bun si unul nu prea bun. Exista mai multe tipuri diferite de orez care necesita un timp de fierbere diferit, de la orezul alb si pana la orezul glutinos. Procesul de fierbere incepe cu spalarea orezului, adaugarea orezului si a apei in oala si adaugarea condimentelor, in functie de reteta folosita. Fierberea orezului este un proces simplu, dar trebuie sa stii ce tip de orez folosesti si cat sa se fiarba.

Read Previous

La cat se schimba uleiul

Read Next

Cu cat se vinde metru patrat de pamant la tara

Most Popular