eSimplu

Cat se fierbe dulceata de capsuni

Ingrediente

Dulceata de capsuni este o delicatesa traditionala si delicioasa care poate fi preparata cu usurinta acasa. Pentru a pregati dulceata de capsuni aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: capsuni proaspete, zahar, apa, lamaie si vanilie (optional).

Capsunile sunt principala componenta a acestei dulceturi, asa ca este important sa alegeti capsuni proaspete, de calitate, de preferat din gradina sau din targ. La fel de important este sa fie bine spalate.

Preparare

Prepararea dulceata de capsuni este destul de simpla si nu necesita prea multa munca. Primul pas este sa curatati capsunile, sa le scoateti coditele si sa le taiati in sferturi.

Dupa ce ati curatat capsunile, puneti-le intr-o cratita mare si adaugati zaharul, apa si suc de lamaie. Puneti la fiert si amestecati usor cu o lingura de lemn pana se topesc capsunile si se formeaza o pasta.

Scadeti focul, adaugati vanilie si amestecati usor. Lasati sa fiarba pe foc mic pentru aproximativ o ora, amestecand din cand in cand. Continuati fierberea de-a lungul acestei ore, pana se obtine o dulceata de consistenta grosolana.

Testarea grosimii

Cele mai citite articole

Testarea grosimii este un pas esential in prepararea dulceata de capsuni. Pentru a face acest lucru, puneti cateva picaturi de dulceata pe un farfurie rece si asteptati cateva secunde. Daca lichidul se intareste si obtineti o consistenta de dulceata, atunci este gata! Daca nu, mai lasati sa fiarba cateva minute si incercati din nou.

Stocare

Dulceata de capsuni se poate pastra in borcane de sticla sau sticlute cu dop de cauciuc, la temperatura camerei. Se poate pastra in aceste borcane sau sticlute pentru o perioada de aproximativ 3 luni.

Conservare

Dulceata de capsuni se poate conserva in congelator. Pentru a face acest lucru, puneti dulceata in recipiente de depozitare si congelati. De asemenea, se poate congela intr-o tava, cateva linguri de dulceata, si asezati cuburi de dulceata congelata intr-un borcan. Acestea se pot pastra in congelator pentru 6 luni.

Utilizare

Dulceata de capsuni poate fi folosita ca topping pentru inghetata, tartine, torturi, smoothie-uri sau se poate servi simpla. Este o delicatesa traditionala care arata si miroase delicios. Poate fi presarata peste iaurt sau cereale pentru un mic dejun satios, poate fi folosita pentru prepararea unei salate de fructe sau poate fi amestecata cu lapte sau cafea pentru a obtine o bautura calda delicioasa.

Concluzie

Dulceata de capsuni este o delicatesa traditionala si delicioasa care poate fi pregatita acasa cu usurinta, folosind capsuni proaspete si zahar. Este o modalitate de a bucura familia si prietenii cu gustul dulce si aromat al acestei dulceturi. Se poate servi simpla, dar poate fi folosita si ca topping pentru deserturi sau bauturi calde, sau poate fi folosita pentru a prepara salate de fructe sau smoothie-uri.

Cele mai citite articole

Read Previous

Cat se fierbe bulgurul

Read Next

Cat se lasa vinul pe boasca

Leave a Reply

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular