eSimplu

Cat se fierbe bulionul


Cum sa faci bulion

Bulionul este una dintre cele mai vechi forme de a prepara supe si feluri de mancare. Are o vechime istorica si se foloseste in multe bucatarii din lume datorita gustului sau unic. Acest fel de mancare poate fi preparat din carne, pasari, peste sau legume. Poate fi si vegetarian sau vegan si foarte gustos. In orice caz, bulionul este unul dintre cele mai vechi moduri de a prepara si servi mancare si este usor de facut in casa.

Ce este bulionul

Bulionul este un lichid obtinut prin fierberea de carne, peste, legume sau pasari, cu sau fara adaos de sare si alte condimente. Bulionul poate fi preparat cu usurinta la domiciliu, iar unele retete sunt destul de simple. Se obtine prin fierberea ingredientelor mentionate mai sus intr-o oala, adaugand apa destul de multa incat sa acopere ingredientele. Apoi, se lasa la fiert pana se obtine un lichid gros si aromat.

De ce se fierbe bulionul

Se fierbe bulionul pentru a elibera substantele nutritive, aroma si gustul din ingredientele folosite. Fierberea este una dintre cele mai bune modalitati de a obtine un lichid gustos si aromat. Prin fierbere, se elibereaza si substantele nutritive, care sunt folosite de organism pentru a produce energie si pentru a preveni afectiunile. In plus, bulionul obtinut prin fierbere contine si elemente benefice cum ar fi acizi grasi, antioxidanti si alte vitamine si minerale.

Cat de mult se fierbe bulionul

In general, bulionul se fierbe de la 45 de minute la doua ore, in functie de ingredientele folosite. De exemplu, pentru carne de pui sau vita, se recomanda o fierbere de doua ore. Pentru peste sau scoici, o fierbere de 30-45 de minute este suficienta. Pentru legume, fierberea poate dura de la 20-30 de minute la 45-60 de minute. Insa, este important sa se respecte indicatiile si sa nu se fiarba prea mult, intrucat acest lucru poate inrautati gustul si aroma bulionului.

Cum sa faci un bulion gustos

Pentru a face un bulion mai gustos, recomandat este sa se adauge condimente si alte ingrediente. Cele mai comune condimente folosite pentru a garnisi supa sunt patrunjelul, cimbru, oregano sau marar. De asemenea, se poate adauga si usturoi sau ceapa pentru un plus de aroma si gust. In plus, se poate adauga si cateva legume precum morcovul, cartofii sau dovlecelul, pentru a adauga mai multa consistenta si a da supei un gust mai bogat.

Cum sa servesti bulionul

Bulionul poate fi servit ca atare sau poate fi adaugat in alte feluri de mancare. Se poate servi cu paine, orez sau paste fainoase. Bulionul poate fi adaugat si in supe si ciorbe, dar si in tocanite sau sosuri. De asemenea, poate fi adaugat si in mancarurile de post sau in alte feluri de mancare. Este foarte versatil si se poate prepara in multe feluri, fiind un ingredient intalnit in bucatarii din intreaga lume.

Concluzie

Bulionul este unul dintre cele mai vechi moduri de a prepara si servi mancare si este usor de facut in casa. Se fierbe pentru a elibera substantele nutritive, aroma si gustul din ingredientele folosite. Perioada de fierbere variaza in functie de ingredientele folosite. De asemenea, se poate adauga si condimente pentru a obtine un gust mai bogat. Bulionul poate fi servit ca atare sau poate fi adaugat in supe si ciorbe sau in alte feluri de mancare.

Read Previous

Cat se fierbe porumbul congelat

Read Next

Cat se fierbe soia

Most Popular