eSimplu

Cat se fierb legumele pentru salata boeuf

Introducere

Legumele sunt ingrediente de baza in majoritatea retetelor si pot fi pregatite in multe feluri diferite. Fierberea lor este una dintre cele mai populare metode de pregatire, fiind scurta si eficienta. Fierberea legumelor este, de asemenea, cea mai utilizata metoda de pregatire pentru salata boeuf, o reteta frantuzeasca clasica. Aceasta salata, bogata in legume, este perfecta ca fel de mancare principal, sau ca gustare si poate fi servita atat calda, cat si rece.

Ingredientele necesare

Pentru a pregati salata boeuf aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 de grame de carne de vita, 1 ceapa mare, 2 morcovi, 2 radacini de patrunjel, 2 cartofi, 1 legatura de patrunjel frunze, 1 legatura de marar, 2 linguri de ulei de masline, 1 lingurita de sare si 2 linguri de otet de vin rosu.

Instructiuni pentru pregatirea legumelor

Inainte de a gati carnea, trebuie sa pregatiti legumele. Ceapa, morcovii, patrunjelul si cartofii trebuiesc taiati felii subtiri, bucati mici sau cubulete. Apoi, puneti legumele intr-o oala cu apa clocotita si sare. Fierbeti-le timp de 15 minute, pana cand devin moi. Luati oala de pe foc, scurgeti apa si puneti legumele intr-un castron. Adaugati 2 linguri de ulei de masline si amestecati bine.

Instructiuni pentru pregatirea carnii

Pregatiti carnea de vita conform instructiunilor de mai sus. Puneti carnea intr-o tigaie si prajiti-o pana devine aurie. Dupa ce s-a facut, adaugati peste ea ceapa tocata si mai prajiti-o impreuna timp de 5 minute. Apoi, puneti carnea si ceapa in castronul cu legume. Adaugati 2 linguri de otet de vin rosu si amestecati bine.

Adaugarea ierburilor

Puneti frunzele de patrunjel si marar tocate in castron si amestecati bine. Daca doriti, mai puteti adauga si alte ierburi aromatice, precum oregano sau cimbru. Asezonati cu sare si piper, dupa gust.

Servirea salatei boeuf

Salata boeuf poate fi servita atat calda, cat si rece. Pentru a serveti cald, puneti salata intr-un vas termorezistent si puneti-l in cuptorul incins, la 200 de grade Celsius, timp de 10 minute, pana cand se incalzeste. Daca preferati sa serviti salata rece, lasati-o sa se raceasca, inainte de a o servi. Salata boeuf poate fi servita alaturi de cartofi sau paste si poate fi pregatita cu usurinta, in cateva minute.

Concluzie

Fierberea legumelor este cea mai buna metoda de pregatire, atunci cand vine vorba de salata boeuf. Aceasta reteta frantuzeasca clasica este usor de pregatit si delicioasa, fiind perfecta pentru orice masa. Legumele si carnea se pot fierbe rapid si se pot servi calde sau reci. In plus, salata boeuf poate fi pregatita in doar cateva minute si poate fi servita alaturi de cartofi sau paste.

Read Previous

Cat se fierb ouale moi

Read Next

Cat se tine drobul la cuptor

Most Popular