eSimplu

Cat se fierb sarmalele

Introducere

Sarmalele sunt un preparat traditional romanesc, ce se poate prepara atat in anotimpul rece, cat si in anotimpul cald. Sarmalele sunt foarte gustoase si pot fi preparate din fasole, porumb, varza, diverse legume sau carne. Acest preparat poate fi gatit atat inabusit, cat si fiert. Avand in vedere acest lucru, multi oameni se intreaba cat timp trebuie sa fiarba sarmalele.

Avantajele fierberii sarmalelor

Fierberea sarmalelor este o modalitate foarte buna de a prepara acest preparat, avand in vedere ca se pot face intr-un timp relativ scurt si ca au nevoie de putina ingrijire. Fierberea sarmalelor poate fi efectuata in mod simplu, prin adaugarea unor ingrediente precum ceapa, ardei, boabe de mustar, usturoi, rosii, cartofi si alte condimente. Acestea trebuie adaugate inainte de inceperea fierberii.

Cum sa fierbi sarmalele

Pentru a fi gatite, sarmalele se fierb in aburi, trebuie sa fie puse intr-o cratita si sa fie acoperite cu apa. Dupa acoperirea cu apa, cratita trebuie pusa pe foc. In cazul in care se folosesc mai multe sarmale, trebuie sa se adauge mai multa apa. Apa trebuie sa acopere sarmalele si sa aiba adancimea necesara pentru a fierbe preparatul.

Timpul de fierbere

Timpul de fierbere a sarmalelor depinde de marimea si cantitatea acestora. In mod general, sarmalele pot fi fierte intre 30 si 60 de minute. Totusi, este indicat sa le verificati in mod regulat si sa le testati pentru a vedea daca sunt facute. De asemenea, este important sa nu se lase sa se usuce prea mult, deoarece se pot arde sau se pot arunca.

Retete pentru a coace sarmalele

Sarmalele pot fi si coapte, caz in care trebuie sa se foloseasca ulei de masline si sa se tina in cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 de grade Celsius. Acestea trebuie sa fie puse intr-un vas termorezistent si se pot coace intre 20 si 30 de minute. De asemenea, este indicat sa se intinda un strat subtire de ulei de masline pe sarmale, astfel incat acestea sa se bronzeze uniform.

Sfaturi pentru servirea sarmalelor

Atunci cand serviti sarmalele, este indicat sa le serviti cu smantana si iaurt. De asemenea, se pot adauga si piper negru, marar, coriandru, boabe de mustar sau alte condimente. Acestea pot fi folosite pentru a adauga savoare si aroma sarmalelor. De asemenea, este indicat sa se adauge si un sos de rosii sau sos de iaurt. Acestea pot fi servite cu paine si mamaliga.

Conclusion

Sarmalele sunt un preparat traditional romanesc, preparat din fasole, porumb, varza, diverse legume sau carne. Acest preparat poate fi preparat atat inabusit, cat si fiert. Fierberea sarmalelor este o modalitate foarte buna de a prepara acestea, avand in vedere ca se pot face intr-un timp relativ scurt si ca au nevoie de putina ingrijire. Timpul de fierbere a sarmalelor depinde de marimea si cantitatea acestora. De asemenea, sarmalele pot fi coapte in cuptor si servite cu smantana si iaurt.Cu toate acestea, este important sa se tina cont de sfaturile de mai sus si sa se respecte recomandarile de preparare si servire a sarmalelor.

Read Previous

Cat se tine tescovina pana se face tuica

Read Next

Cat se tine varza murata la desarat

Most Popular