eSimplu

Cat se tine tescovina pana se face tuica

Istoria tescovinei

Tescovina este o bautura traditionala romaneasca, servita in mod special in Transilvania, in timpul sarbatorilor si la petrecerile oficiale, cum ar fi nuntile. Este preparata din tescovina uscata, care consta dintr-un amestec de faina, drojdie si sare. Se spune ca tescovina se prepara inca din secolul al XIII-lea, in apropiere de aceste zone. Acesta a fost consumata in mod special in timpul anotimpurilor de iarna, se considera ca a oferit oamenilor caldura si energie in zilele geroase ale iernii.

Procesul de preparare

Prepararea tescovinei consta din amestecarea a trei ingrediente principale: drojdie, faina si sare. Drojdia se amesteca cu faina si sare intr-un vas si apoi se adauga apa calduta. Apoi se framanta aluatul rezultat. Se lasa aluatul sa se odihneasca pana la dublarea volumului acestuia si apoi se imparte in bucati. Fiecare bucata se face rotunda si se lasa sa se acopere cu un prosop deasupra pentru a se mai odihni. Dupa ce aluatul s-a odihnit, bucatile rotunde sunt pregatite pentru a fi coapte.

Tescovina in prezent

Tescovina este una dintre bauturile traditionale preferate de multi romani in prezent. Este consumata in mod special in Transilvania, dar se prepara si in alte zone din Romania. Se gaseste in mod special in piata in anumite perioade, cum ar fi Pastele sau Craciunul. Este una dintre cele mai populare specialitati romane, asociata in mod special cu postul Craciunului. De asemenea, unii oameni prepara tescovina in mod traditional in casa.

Tescovina si tuica

Cele mai citite articole

Tescovina este servita in mod traditional impreuna cu tuica. Tuica se poate prepara din diferite fructe, cum ar fi merele, prunele sau strugurii. Se prepara prin fermentarea fructelor respective si adaugarea diferitelor condimente si a zaharului. De obicei, tuica se obtine prin fermentarea fructelor in cosciuguri de lemn si adaugarea diferitelor condimente si a zaharului.

Cum se serveste tescovina

Tescovina si tuica sunt servite impreuna in mod traditional, in cadrul diferitelor petreceri si sarbatori. De obicei, oamenii servesc tescovina si tuica in bucati mici, inainte de servirea mesei. Oamenii se intrec in mod traditional in cea mai buna pregatire a tescovinei, deoarece aceasta este considerata un indicator al bunastarii si respectului fata de musafiri.

Beneficiile tescovinei

Desi tescovina este preparata cu faina, drojdie si sare, aceasta contine o multime de nutrienti esentiali pentru organism, cum ar fi proteine, vitamine si minerale. Acestea ajuta la intarirea sistemului imunitar si la mentinerea sanatatii generale a organismului. Tescovina contine de asemenea fibre, ceea ce poate ajuta la imbunatatirea digestiei si la prevenirea bolilor de inima.

Cat se tine tescovina pana se face tuica

Tescovina trebuie tinuta apoi timp de cateva zile inainte de a fi servita impreuna cu tuica. Oamenii incep pregatirea tescovinei in preajma postului Craciunului si o tine pana in preajma Postului Pastelui. Acest lucru se datoreaza faptului ca tescovina necesita o fermentare proces mai lung inainte de a fi servita impreuna cu tuica. De asemenea, aceasta perioada de asteptare poate ajuta la imbunatatirea gustului si a savorii tescovinei.

Cele mai citite articole

Read Previous

Cat se fierbe rasolul de vita

Read Next

Cat se fierb sarmalele

Leave a Reply

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular