eSimplu

In cat ser se dizolva ampicilina 1g

Introducere

Ampicilina este un antibiotic ce face parte din clasa penicilinelor, fiind folosit pentru a trata o multitudine de infectii bacteriene. Acest medicament este, de asemenea, disponibil sub forma de pulbere pentru injectare si de comprimate. Ampicilina 1g este forma injectabila si se dizolva inainte de a fi administrata. Acest articol va discuta modul in care se dizolva acest medicament.

Metodele de dizolvare

Ampicilina 1g se poate dizolva in mai multe tipuri de solutii, inclusiv in solutii sterile saline si in solutii injectabile. Se poate de asemenea dizolva in apa sterila pentru preparate injectabile si in glicerina sterila pentru preparate injectabile. De asemenea, poate fi dizolvata in solutii contenind lidocaina, dar numai sub supraveghere medicala. In general, ampicilina 1g se dizolva la temperatura camerei si se amesteca bine inainte de a fi administrata.

Cantitatea necesara

Cantitatea necesara de solutie sterila sau injectabila necesara pentru a dizolva ampicilina 1g variaza in functie de solutie si de administrare. Unele solutii sterile saline precum NaCl 0,9% necesita aproximativ 10 ml de solutie pentru a dizolva 1 g de ampicilina. Pentru apa sterila pentru preparate injectabile sau solutii de glicerina sterila pentru preparate injectabile se necesita aproximativ 3 ml de solutie pentru a dizolva 1 g de ampicilina. In cazul solutiilor care contin lidocaina, se necesita aproximativ 5 ml pentru a dizolva 1 g de ampicilina.

Timpul necesar

Dizolvarea ampicilinei 1g in solutii pentru injectare dureaza aproximativ 10-15 minute. Acesta nu este un proces dificil sau complicat, insa este important sa se amestece solutia in mod corespunzator pentru a se asigura ca s-a dizolvat in intregime. Este necesara amestecare regulata, insa nu se recomanda agitarea violenta, deoarece acest lucru poate duce la modificarea temperaturii solutiei.

Efecte secundare

Ampicilina poate provoca efecte secundare usoare in unele cazuri. Acestea includ disconfort gastrointestinal, greata, varsaturi si diaree. De asemenea, poate cauza eruptii cutanate si reactionari alergice. Aceste efecte secundare sunt, in general, usoare si se rezolva rapid fara tratament. Daca apar simptome mai severe, cum ar fi dureri in piept, ameteli si scaderea tensiunii arteriale, se recomanda consultarea unui medic.

Concluzie

In concluzie, ampicilina 1g se poate dizolva in mai multe tipuri de solutii, inclusiv in solutii sterile saline, apa sterila pentru preparate injectabile si solutii de glicerina sterila pentru preparate injectabile. Cantitatea necesara de solutie variaza in functie de solutie si se amesteca bine inainte de a fi administrata. Dizolvarea ampicilinei dureaza aproximativ 10-15 minute, iar efectele secundare sunt, in general, usoare si se rezolva rapid.

Read Previous

Cat se fierb organele de miel

Read Next

Cat se lasa pestele la cuptor in folie

Most Popular