eSimplu

Care sunt avantajele si dezavantajele unui credit pentru investitii? 

Pentru a putea trece intr-o noua etapa a evolutiei unei afaceri, orice companie trebuie sa treaca printr-un proces de retehnologizare, prin intermediul caruia sa fie dotata cu tehnologie moderna, de ultima generatie, care va contribui la imbunatatirea proceselor si eficientizarea activitatii. 

Acest proces presupune insa un buget important, buget care nu este intotdeauna disponibil 100% din parte firmei, care va fi astfel nevoita sa caute solutii de finantare avantajoase. O astfel de solutie se va dovedi a fi accesarea unui credit investitie

Ce ar trebui sa se stie despre un credit pentru investitii? 

Creditul pentru investitii este o solutie de finantare dedicata in special investitiilor din sectorul de business, pentru care valoare si perioada de creditare vor fi stabilite in functie de dimensiunea proiectului si planului de afaceri elaborat de compania solicitanta. Acesta poate fi solicitat pentru orice fel de investitii necesare intr-o companie, indiferent de domeniul de activitate al acesteia. 

Deoarece investitiile sunt adesea unele importante si cu valori foarte mari si perioada de creditare este una indelungata, ce poate ajunge pana la 10 sau chiar 12 ani, in functie de durata de viata a investitiei, mai ales ca aceasta reprezinta si garantia oferita in schimbul finantarii respective. 

Ceea ce trebuie retinut este insa faptul ca, in cele mai multe cazuri, compania trebuie sa aiba si propria contributie la proiectul de investitie pentru care solicita creditul, contributie ce reprezinta un anumit procent din valoarea totala a acesteia. 

Avantaje si dezavantaje ale creditului pentru investitii 

Desi creditul pentru investitii nu are multe dezavantaje, acestea sunt unele importante. In primul rand, poate fi dificil ca o companie sa fie eligibila pentru a primi un astfel de imprumut, deoarece este necesar sa existe o afacere stabila, care poate contribui cu venituri proprii. De asemenea, acesta este un tip de credit foarte putin flexibil, care trebuie utilizat exclusiv pentru investitiile pentru care a fost solicitat. 

Un avantaj important este insa faptul ca rambursarea creditului se face in rate lunare, avand totodata dobanzi avantajoase. In plus, este o modalitate prin care se pot obtine sume mari de bani pentru investitii. 

Read Previous

De ce sa se apeleze la un magazin online atunci cand trebuie sa se achizitioneze piese de schimb agricole? Iata care sunt principalele avantaje!

Read Next

Alegerea potrivita a laptelui pentru bebelusi – lapte lichid sau lapte praf?

Most Popular