eSimplu

Ce presupune procedura de aplicare a implantului fast and fixed?

Pacientii care s-au hotarat sa faca o schimbare substantiala in viata lor si sa beneficieze de avantajele unui implant dentar fast and fixed, trebuie sa se informeze corespunzator in legatura cu procedura de aplicare. Exista un anumit numar de criterii pe care medicul dentist trebuie sa le indeplineasca, astfel incat lucrarea sa obtina rezultatele mult asteptate de catre pacient.

Mai inainte de toate, este important de clarificat ca implantul dentar fast and fixed intra in categoria celor mai intelepte investitii realizate in propria persoana si care, intretinut corect, poate sa reziste cu succes toata viata pacientului.

3 etape de urmat in aplicarea implantului fast and fixed

1. Consultatia

Inainte de inceperea oricarei lucrari dentare, indiferent de gradul sau de complexitate, este important ca pacientul sa mearga la consultatie pentru a-i fi explicate toate etapele prin care o sa treaca. De asemenea, tot in cadrul sedintei de consultatie, medicul dentist afla exact care este problema cu care se confrunta.

2. Interventia propriu-zisa

Cele mai citite articole

Etapa a doua presupune interventia chirurgicala propriu-zisa, in care se foloseste anestezia locala pentru ca pacientul sa se simta cat mai confortabil. Se elimina dintii bolnavi care nu pot fi salvati (daca exista), urmand ca apoi sa se curete integral cavitatea bucala. Ulterior, se introduc patru implanturi in cadrul osului mandibular, iar apoi sase in osul maxilar. Dupa aceea, incepe procesul de remodelare a gingiei, urmand ca zona sa fie pregatita pentru lucrarea provizorie. 

Pentru ca totul sa decurga in parametri optimi, pacientul trebuie sa revina ori seara, ori a doua zi dimineata, astfel incat medicul sa fixeze dantura. Partea buna este ca, spre deosebire de protezele dentare, implantul nu trebuie sa fie indepartat pentru a fi curatat.

3. Procesul de vindecare

Dupa ce implanturile dentare s-au integrat in organism (dupa aproximativ patru-sase luni), pacientul trebuie sa revina la cabinet pentru montarea danturii definitive, conform preferintelor sale. 

Prin urmare, implantul dentar fast and fixed nu presupune o lucrare complexa sau dureroasa, fata de care pacientul sa dezvolte un sentiment de repulsie, ci este o lucrare rapida care ii reda sansa de a zambi cu incredere.

Cele mai citite articole

Read Previous

Criterii de alegere a unui hotel in Dubai

Read Next

3 aspecte pozitive de care beneficiezi daca inchiriezi un spatiu de birouri

Leave a Reply

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular