eSimplu

Cat se tine termometrul cu mercur

Introducere

Un termometru cu mercur este o unealta care se foloseste pentru a masura temperatura. Acesta functioneaza prin urmarirea nivelului de mercur care se ridica sau coboara in functie de temperatura din exterior. Termometrele cu mercur au devenit o parte importanta in medicina si sunt folosite pentru a monitoriza temperatura corpului uman, in special in cazul bolilor febrile. In general, aceste termometre se folosesc in spitale si in gospodarii, iar cunoasterea modului in care se utilizeaza si modul in care se tine termometrul cu mercur poate ajuta la obtinerea unor rezultate precise.

Cum se foloseste

Inainte de a folosi un termometru cu mercur, cercetatorul trebuie sa citeasca instructiunile producatorului pentru a fi sigur ca intelege modul de functionare a termometrului. Pentru a se asigura ca termometrul ofera rezultate exacte, acesta trebuie sa fie curat si uscat. De asemenea, se recomanda verificarea amestecului de mercur si alcool din interiorul termometrului inainte de a incepe masuratorile. In plus, cercetatorul trebuie sa fie atent sa nu scape mercurul pe care il contine termometrul, deoarece acesta poate fi extrem de toxic.

Cum se tine

Odata ce un termometru cu mercur este pregatit pentru folosire, acesta trebuie tinut corect pentru a se asigura ca se obtine o masurare corecta. Pentru a se asigura ca se obtine o masurare precisa, termometrul trebuie tinut cu varful termometrului introdus in cavitatea nazala pentru a masura temperatura corpului uman. De asemenea, e important sa se tina termometrul in pozitie verticala, fara a fi inclinat in niciun fel. In caz contrar, temperatura poate fi influentata de greutatea mercurului si poate indica rezultate gresite. In general, termometrul trebuie tinut in cavitatea nazala timp de 60 de secunde pentru a se obtine o masurare corecta.

Cat se tine termometrul cu mercur

Termenul de 60 de secunde pentru citirea termometrului este general acceptat pentru a se obtine rezultate precise. In mod obisnuit, termometrul trebuie tinut in cavitatea nazala timp de 60 de secunde pentru ca nivelul de mercur sa se stabileasca. Dupa ce s-au masurat temperatura corpului, termometrul trebuie intors cu varful in jos si tinut in pozitie verticala pentru cateva secunde pentru a se asigura ca mercurul se aseaza in capatul termometrului. Dupa aceea, se poate citi rezultatul.

Istoria termometrului cu mercur

Termometrul cu mercur a fost inventat in jurul anului 1654 de catre fizicianul italian Galileo Galilei. Acesta a folosit un tub U cu doua laturi si un amestec de alcool si mercur pentru a masura temperatura. Primul termometr cu mercur a fost folosit pentru a masura temperatura corpului uman, iar in urmatorii ani, termometrele cu mercur au devenit o parte importanta a medicinii si utilizata in spitale si in gospodarii.

Avantajele termometrului cu mercur

Unul dintre principalele avantaje ale termometrului cu mercur este ca acesta ofera rezultate precise. De asemenea, termometrul cu mercur este usor de folosit si nu necesita mult timp pentru a masura temperatura. Acesta poate fi folosit pentru a masura temperatura corpului uman, precum si pentru a masura temperatura din medii diferite. In plus, termometrul cu mercur nu necesita electricitate sau baterii pentru a functiona si este un dispozitiv portabil si usor de folosit.

Dezavantajele termometrului cu mercur

Unul dintre principalele dezavantaje ale termometrului cu mercur este riscul de intoxicare daca mercurul este inhalat sau inghitit. De asemenea, termometrul cu mercur poate fi daunator mediului daca mercurul scapat se sparge. In cazul in care termometrul se sparge, acesta poate elibera mercur in aer, ceea ce poate afecta sanatatea. In plus, termometrul cu mercur nu asigura o citire exacta in cazul temperaturilor foarte joase.

Concluzie

Termometrul cu mercur ofera rezultate precise si poate fi folosit pentru a masura temperatura corpului uman si a mediului. Acesta poate fi usor de folosit si nu necesita energie electrica pentru a functiona. Cu toate acestea, acesta poate fi daunator pentru sanatate si pentru mediul inconjurator, daca mercurul este inhalat sau inghitit sau daca termometrul se sparge. Prin urmare, este important sa se faca o pregatire adecvata inainte de folosirea termometrului si sa se tina termometrul in pozitie verticala pentru a se obtine rezultate precise.

Read Previous

La cat se lumineaza

Read Next

Cat se poate trai cu fibrilatie atriala

Most Popular