eSimplu

Cat se tine slanina la sare

Introducere

Slanina este unul dintre cele mai vechi alimente din lume si are o istorie intinsa. In trecut, slanina era o parte importanta a dietei, fiind folosita si in scopuri medicinale. In zilele noastre, slanina este la fel de populara ca inainte, fiind preparata in multe feluri diferite. Unul dintre cele mai populare moduri de a pregati slanina este tinuta la sare. In acest articol vom discuta despre modul in care se tine slanina la sare.

Ce este slanina

Slanina este un produs obtinut din grasimea de porc, care se obtine prin decojirea si prelucrarea fripturilor de porc. Slanina poate fi de asemenea recoltata din alte animale, cum ar fi oaie, vita sau capra. De obicei, slanina se prepara prin fierbere sau prajire, insa poate fi si afumata, uscata sau pastrata la rece. Slanina are un gust usor sarat si este foarte versatila in preparate, fiind folosita in mancaruri, salate, supe sau chiar deserturi.

De ce se tine slanina la sare

Tinerea slaninei la sare are la baza doua motive principale. Prima este pentru a preveni alterarea sau deteriorarea acesteia. Slanina poate fi pastrata timp indelungat la rece si se poate usca sau afuma pentru a preveni deteriorarea. In acest fel, poate fi pastrata in conditii optime pentru consum. Al doilea motiv pentru care slanina se tine la sare este ca aceasta poate adauga un gust aparte preparatelor.

Cum se tine slanina la sare

Tinerea slaninei la sare, de obicei, se face cu doua zile inainte de a fi pregatita. Se poate folosi o presa speciala pentru a presa sosul sau se poate folosi manusa pentru a strans slanina. Slanina se taie in bucati si se aseaza in oala sau cratita. Apoi se toarna sare de mare deasupra si se acopera cu apa rece. Se lasa sa stea acoperita timp de 12 ore, dupa care se scurge si se pune intr-un recipient curat si se lasa sa se raceasca.

Cum se pregateste slanina tinuta la sare

Dupa ce slanina a fost tinuta la sare, se poate pregati in diverse moduri. Cel mai frecvent, slanina tinuta la sare se poate praji, fierbe sau se poate folosi in supe sau sosuri. Pentru a prepara slanina tinuta la sare, se poate pune intr-o oala si se adauga apa si ulei. Se lasa la foc pana se incalzeste si se adauga condimente, dupa care se acopera si se lasa sa fiarba timp de 30 de minute. Slanina se poate servi cu orez, ou sau cartofi.

Beneficiile slaninei tinute la sare

Slanina tinuta la sare poate fi benefica pentru sanatate. Slanina poate ajuta la reglarea nivelului de colesterol, poate spori absorbtia de nutrienti si poate contribui la reducerea riscului de aparitie a unor afectiuni. Slanina poate de asemenea contribui la reducerea durerilor articulare si a starilor de greata. Slanina poate fi, de asemenea, folosita ca supliment alimentar, mai ales in cazul persoanelor care nu consuma suficiente proteine.

Concluzie

Tinerea slaninei la sare poate fi o modalitate excelenta de a pregati slanina. Slanina poate fi tinuta la sare pentru a preveni deteriorarea acesteia si pentru a adauga un gust aparte preparatelor. Exista mai multe metode prin care se poate tine slanina la sare. In plus, slanina tinuta la sare poate fi benefica pentru sanatate. Tinerea slaninei la sare poate fi o modalitate excelenta de a pregati slanina si de a te bucura de beneficiile sale.

Read Previous

Cat se tine gipsul la fractura

Read Next

Cat se castiga la loto cu 4 numere

Most Popular