Introducere
Fierberea unui ou tare este un lucru simplu, pe care majoritatea oamenilor il stiu sa faca. Totusi, exista cateva principii de baza pe care este important sa le retineti pentru a avea succes in prepararea unui ou tare. Pe scurt, pentru a fierbe un ou tare, trebuie sa il puneti la fiert intr-un vas cu apa rece, sa lasati apa sa clocoteasca si sa lasati oul sa se fiarba aproximativ 8-10 minute. Daca apa da in clocote, trebuie sa scadem temperatura focului pentru a incetini procesul de fierbere. Daca oul se fierbe prea mult sau prea putin, nu va iesi un ou tare. Acest articol va ofera informatii despre cum sa fierbi un ou tare perfect.
Ingrediente
Deoarece fierberea unui ou tare nu necesita prea multe ingrediente, vei avea nevoie doar de oul tau preferat si de cativa litri de apa rece. Daca doriti, puteti adauga si putina sare in apa, pentru a oferi oului o aroma placuta. Exista, de asemenea, alte retete cu sare, care pot fi folosite pentru a obtine arome mai variate pentru oul tau.
Instructiuni
Inainte de a incepe, asigurati-va ca folositi un ou proaspat. Ouale proaspete sunt mai usor de fierbere si rezultatele sunt de obicei mai bune. Puneti apa rece intr-un vas si adaugati oul. Daca doriti sa adaugati si putina sare, adaugati-o acum. Apoi, puneti vasul pe foc si adaugati oul. Daca apa incepe sa clocoteasca, dar inca nu a dat in clocot, trebuie sa scadem temperatura focului. Lasati oul sa se fiarba 8-10 minute. Cand oul a fost fiert, scoateti-l din apa si lasati-l sa se raceasca.
Verificarea fierberii
Exista cateva moduri prin care puteti verifica daca un ou este fiert. Unul dintre cele mai simple si mai eficiente moduri de a face asta este sa-l spargeti. Daca oul este perfect fiert, albusul va fi bine facut, iar galbenusul va fi usor inrosit. Un alt mod de a verifica fierberea unui ou tare este sa-l asezati intr-un vas cu apa rece. Daca oul se scufunda in apa, acesta este fiert. Daca ramane la suprafata, acestea inseamna ca oul este crud.
Aerarea
Dupa ce oul este fiert, acesta trebuie aerisit pentru a fi mai usor de curatat. Daca aveti un furtun de bucatarie, puteti folosi acesta pentru a spala usor oul si pentru a indeparta orice resturi care pot fi ramase pe suprafata lui. Daca nu aveti un furtun, folositi un burete sau un prosop de hartie pentru a sterge usor resturile de pe ou.
Servirea
Ouale tari se pot servi in mai multe moduri. Ouale tari sunt adesea taiate in doua sau pot fi taiate in felii mai mici. Acestea pot fi folosite pentru a face sandwich-uri sau sosuri sau pot fi servite cu salate. Ouale tari sunt ideale si pentru a fi folosite in retete cu paste sau legume. Ouale tari se pot servi si ca atare, cu sare si piper, si sunt ideale pentru a fi consumate la micul dejun sau pentru a fi folosite in salate.
Concluzie
Fierberea unui ou tare este un proces simplu, care poate fi facut de catre oricine. Cu toate acestea, trebuie sa tineti cont de cateva principii de baza, cum ar fi sa folositi un ou proaspat, sa scadem temperatura focului atunci cand apa incepe sa clocoteasca, sa verificati fierberea si sa aeriti oul inainte de a-l servi. Aceste informatii vor ajuta pe oricine sa pregateasca un ou tare la perfectiune.