Pregatirea carnii de vita
Carnea de vita poate fi un ingredient foarte versatil si poate fi pregatita in multe feluri. Inainte de a incepe sa gatiti, trebuie sa aveti unele cunostinte despre carnea de vita si cum se pregateste. Cumparati intotdeauna carne de vita proaspata. Carnea de vita se gaseste in diferite feluri, in functie de partea animalului de unde a fost culesa. Inainte de a fi pregatita, carnea trebuie sa fie curatata in profunzime pentru a elimina firele si tendoanele care se pot gasi in ea. Daca carnea de vita este congelata, trebuie sa o dezghetati inainte de a fi pregatita.
Alegerea ingredientelor si condimentelor pentru fierberea carnii de vita
Atunci cand alegeti ingredientele si condimentele pentru fierberea carnii de vita, trebuie sa tineti cont de gusturile dumneavoastra si de stilul de gatire. Fiecare gatitor are propriul stil de gatire si propriile retete preferate. Puteti adauga in apa in care fierbeti carnea si condimente si ierburi aromatice, cum ar fi leusteanul, cimbru, oregano sau busuioc. De asemenea, puteti adauga si alte ingrediente, cum ar fi ceapa si morcovul, pentru a adauga mai multa savoare preparatului.
Gatirea carnii de vita
Carnea de vita poate fi pregatita prin fierbere. Fierberea se face in apa sau in sos. Daca ati decis sa gatiti carnea de vita prin fierbere, trebuie sa puneti carnea intr-o cratita cu apa sau sos si sa adaugati condimentele si ierburile aromatice. Pentru a fierbe carnea de vita trebuie sa aduceti la punctul de fierbere apa sau sosul si sa o lasati sa fiarba la foc mic pentru cateva ore. Acest proces va permite carnii de vita sa se inmoaie si sa se umple de savoare.
Testarea doneness-ului carnii de vita
Dupa ce carnea de vita a fiert cateva ore, va trebui sa o testati pentru a vedea daca este coptă. Puteti sa testati carnea de vita prin inserarea unei furculite in ea. Daca furculita intra usor si carnea de vita se deschide fara efort, atunci este gata. De asemenea, puteti testa si temperatura carnii de vita pentru a afla daca este gata. Carnea de vita este gata atunci cand temperatura in mijloc atinge 90 de grade Celsius.
Servirea carnii de vita
Carnea de vita fierbinte poate fi servita alaturi de o varietate de garnituri. Pot fi servite legume proaspete, salate si sosuri din diferite ingrediente. Carnea de vita poate fi de asemenea servita cu orez sau cartofi fierti. Se recomanda sa serviti intotdeauna carnea de vita imediat dupa ce a fost preparata pentru a beneficia de un gust cat mai bun.
Conservarea carnii de vita
In cazul in care nu ati servit intreaga cantitate de carne de vita pe care ati pregatit-o, puteti sa o conservati pentru a fi folosita mai tarziu. Puteti sa pastrati carnea de vita in frigider intr-un recipient etans. Carnea poate fi pastrata in frigider timp de 3-4 zile sau poate fi congelata pentru a fi pastrata mai mult timp. Congelarea carnii de vita este cea mai buna metoda de conservare, deoarece carnea va ramane proaspata si va pastra gustul si savoarea.