Un inel de promisiune nu are o singura semnificatie, ci partea frumoasa la el este ca fiecare cuplu ii da o alta insemnatate; spre exemplu, pentru unele persoane, el reprezinta un simbol al loialitatii uneia fata de cealalta. In cazul relatiilor la distanta, el este dovada ca iubirea lor rezista, in ciuda faptului ca cei doi nu se pot vedea in fiecare zi.
Ideea unui inel de promisiune nu este una noua, ci a aparut in urma cu sute de ani, iar cele mai multe dovezi arheologice sunt din Roma Antica, dar exista multe exemplare si din Anglia Evului Mediu sau din Epoca Victoriana. La acea vreme se foloseau tot felul de pietre pretioase, precum rubinul, ametistul, smaraldul si chiar si diamantul.
Ce diferente exista intre inelul de promisiune si cel de logodna?
Primul lucru pe care-l vor observa oamenii in momentul in care compara cele doua tipuri de inele este diferenta de pret. Cei care planuiesc sa cumpere inele de logodna cu diamante vor trebuie sa aiba la dispozitie un buget generos, pentru a face rost de o bijuterie deosebita. In schimb, inele de promisiune sunt accesibile tuturor, indiferent de situatia financiara in care se afla.
Nu exista o regula cu privire la degetul pe care se poarta inelul de promisiune. Multe persoane aleg sa-l poarte pe inelar, la fel ca in cazul inelului de logodna, dar daca una din ele este de parere ca un alt deget ar fi mai potrivit, nimeni n-o opreste din a-l purta pe el.
Poate inelul de logodna sa-l inlocuiasca pe cel de promisiune?
Dupa ce o persoana este ceruta in casatorie, este decizia ei cum va proceda in legatura cu inelul de promisiune. Unele aleg sa-l mute pe alt deget, in timp ce altele vor renunta complet la el si-l vor pastra doar pe cel de logodna. De obicei, cele care aleg sa pastreze ambele inele, le vor purta pe maini diferite, pentru ca asa le este mai comod.
In cele din urma, inelul de promisiune este o idee simaptica pe care cuplurile o pot pune in practica, inainte de a se logodi.