eSimplu

Importanta unei bune izolatii a subsolului si fundatiei unei cladiri

Durabilitatea unei constructii si protectia ei impotriva factorilor de mediu este o preocupare a fiecarui proprietar. Unul dintre factorii care influenteaza rezistenta la umezeala si confortul locatarilor este un sistem de hidroizolatii si protectie exterioara a peretilor de subsoluri si fundatii. Acesta se realizeaza temeinic prin lucrari la standarde inalte, cu materiale de calitate ireprosabila.

Avantajele hidroizolatiei subsolului si fundatiei 

Umiditatea din sol si acumularile de apa in urma precipitatiilor pot afecta rezistenta materialelor din care este construita cladirea si pot cauza neplaceri si disconfort proprietarilor. Decat sa se ocupe ulterior de lucrari de consolidare mult mai costisitoare, preventia este cea mai buna solutie. Hidroizolatia subsolului poate preveni o serie de probleme, iar atunci cand proprietarul alege sa faca o asemenea investitie, se va bucura ulterior de multe avantaje.

Cladirea va fi protejata pe termen lung si vor fi evitate astfel probleme precum:

  • intrarea in structura de rezistenta a constructiei a apei din precipitatii sau conducte deteriorate;
  • deteriorarea treptata a betonului si chiar a armaturii din care este cladit subsolul;
  • avarierea conductelor si instalatiilor subterane aferente constructiei;
  • igrasia si mucegaiul care pornesc din subsol si fundatie, cu posibilitate de dezvoltare si asupra peretilor inaltati, care pot cauza mirosuri neplacute si chiar probleme de sanatate locatarilor.

Cum se realizeaza hidroizolatia subsolului

Procesul tehnologie de hidroizolatie exterioara la pereti de subsoluri, fundatii si bazine presupune lucrari desfasurate in mai multe etape, detaliate pe blogul Hidroizolatii Conduraru

Un prim pas este amorsarea totala a stratului suport cu bitum tip solvent prin pensulare sau pulverizare, urmat de aplicarea unui prim strat de hidroizolatie bituminoasa elastomerica poliester sbs/app 4mm grosime/5kg/mp -15 grade Celsius. 

Stratul final de hidroizolatie va fi alcatuit din membrana bituminoasa elastomerica poliester sbs 5kg/mp cu ardezie, peste care va veni un strat de termoizolatie si protectie din polistiren extrudat in grosime de 3-5 cm, lipit in puncte.

Cu grija pentru constructie, respectarea tuturor etapelor de lucru si cele mai bune materiale, proprietarul cladirii se poate bucura de avantajele hidroizolarii subsolului si fundatiei, lucrare asigurata de firma executanta cu o garantie de 12 ani in cate se include o polita de asigurare Groupama asupra lucrarilor de hidroizolatii executate.

Read Previous

Ce rechizite trebuie sa pui pe lista?

Read Next

Ce modele de masinute electrice poti gasi pe internet? 

Most Popular