eSimplu

In ce consta programul de emisiuni de titluri de stat Fidelis?

Statul are posibilitatea de a se imprumuta de la populatie pe o perioada de timp bine delimitata prin intermediul titlurilor de stat. Pe site-ul oficial al Ministerului Finantelor, exista o categorie special dedicata acestor instrumente financiare si este impartita in titluri de stat Tezaur sau titluri de stat Fidelis. Tot aici, utilizatorii vor avea acces la mai multe informatii cu privire la proces. 

In timp ce titlurile de stat Tezaur sunt emise in fiecare luna, cele din programul Fidelis sunt emise de cateva ori pe an. O alta diferenta cheie este ca titlurile de stat Fidelis pot fi tranzactionate prin intermediul BVB, dar cele Tezaur nu vor putea fi transferate. 

Cum se desfasoara procedura de cumparare a titlurilor de stat Fidelis? 

Persoanele care doresc sa achizitioneze titluri de stat Fidelis si au implinit deja varsta de 18 ani, sau urmeaza sa o implineasca pana la finalizarea acestei prime etape, se vor prezenta intr-o unitate bancara, ce face parte din Sindicatul de Intermediere: BCR, BRD si Raiffeisen Bank. In cazul titlurilor de stat Tezaur, procesul de achizitie se poate realiza si online. 

Cele mai citite articole

In cazul programului Fidelis, suma de 5000 de lei, respectiv 1000 de euro, reprezinta pragul minim de subscriere. Fiind vorba de o suma destul de mare, titlurile de stat Fidelis nu sunt accesibile tuturor oamenilor si de aceea, multi dintre ei aleg optiunea Tezaur, unde suma minima pe care o pot imprumuta statului este de un leu. 

Ce trebuie sa faci inainte de a investi in titluri de stat sau actiuni? 

Cercetarea este un element cheie intr-un domeniu vast cum este cel al lumii financiare si tocmai de aceea, oamenii trebuie sa se informeze inainte de a investi in actiuni. Spre exemplu, pentru actiuni Medlife, ei vor putea observa un tabel cu evolutia lor din ultimele luni, incat sa-si faca o idee cum vor arata in perioada urmatoare. 

Prin urmare, daca o persoana isi doreste sa-si investeasca banii in titluri de stat sau actiuni, are mai multe optiuni din care sa aleaga, asa ca va trebui sa se intereseze care este cea mai potrivita pentru situatia ei financiara. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum sa alegi o metodologie Agile adecvata pentru proiectul companiei tale?

Read Next

Care sunt cel mai des intalnite mituri legate de extractiile dentare? 

Leave a Reply

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular